Over de Lu Jong Teacher Training

In deze opleiding verdiepen we onze kennis over alles wat binnen Lu Jong samenkomt en gaan we aan de slag met de kunst van het lesgeven. Naast de theorie behoren het beoefenen van lichaamshoudingen, meditatietechnieken, massage oefeningen en ontspanningsoefeningen ook tot de training. Na afloop mag je je registreren bij Nangten Menlang International, het spiritueel centrum van Tulku Lobsang en ben je bevoegd om Lu Jong te geven aan anderen. 

 

Verschillende theoretische en praktische lesonderdelen 

De geschiedenis van Lu Jong
De oorsprong van Lu Jong komt aan bod, Bön en Tantrayana en de levensloop van Tulku Lobsang. Kennis over Lu Jong vanuit het Tibetaans Boeddhisme. We bestuderen de Tantrayana en het subtiele lichaam. 


Basisprincipes Tibetaanse geneeskunst
Waarin de vijf elementen centraal staan en hoe ze functioneren in lichaam en geest. We bestuderen ook de context van de Tibetaanse geneeskunst in relatie tot de oefeningen.

De gehele Lu Jong serie
Bestaande uit drieëntwintig bewegingen.  

  • Vijf elementen-bewegingen  
  • Vijf bewegingen voor spier en skeletstelsel  
  • Vijf bewegingen voor de vitale organen 
  • De bewegingen voor de zes lichaamscondities, ter bevordering van gezondheid, jeugdige uitstraling en geluk. 
  • Twee extra bewegingen ter bevordering van een alerte houding en een goede nachtrust.
  • Aangevuld met vijf elementen-massage, harmoniserende ademhalingstechnieken en meditatie oefeningen. 

Richtlijnen
Om les te geven, workshops te organiseren en didactische tools om toe te passen.


14 dagen van 10.00 tot 17.00 
De Lu Jong Teacher Training bestaat uit 14 lesdagen die verspreid zijn over zeven maanden. Per maand zullen er twee aansluitende weekenddagen ingevuld worden met de training. De dagen duren van 10.00 tot 17.00 en vinden plaats in de studio op de Appelmarkt 3 in Amersfoort. Je ontvangt een uitgebreide handout en je sluit de 14 opleidingsdagen af met een online theorie-examen en een praktijkexamen bij je educator Michelle. 


Online Masterclasses in voorjaar 2023
Vast onderdeel van de training vormen de online Masterclasses van Tulku Lobsang Rinpoche. Deze masterclasses beslaan drie dagen en hierin beoefen je Lu Jong en ontvangen ontvang je lessen van Tulku Lobsang Rinpoche zelf. 
Het is mogelijk om de opleiding (deels) online te volgen.

 

Certificaat Nangten Menlang 
Als je je examens succesvol hebt afgelegd en de masterclasses hebt gevolgd ontvang je een certificaat van Nangten Menlang International. En dan ben je klaar om Lu Jong krachtig, helder en zuiver over te dragen aan je studenten! 
Door docent in Lu Jong te worden ben je ook gecertificeerd om de 'Five Elements Tibetan Practices’ te geven.  


De Lu Jong Teacher Training is gestart in januari 2023, de bijeenkomsten vinden plaats in weekenden.

Wat heb je nodig om Lu Jong Teacher te worden? 

Je enthousiasme en je motivatie om Lu Jong te delen! Tulku Lobsang heeft het certificeringsprogramma ontwikkeld om hooggekwalificeerde teachers op te leiden en op die manier meer mensen toegang te geven tot Lu Jong. 

Ben jij docent in een andere yoga- of lichaamstechniek, meditatie, danser of therapeut en ben je geïnteresseerd in het uitbreiden van je kennis en professionele mogelijkheden? Dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan de training.   

Ook als je professional uit een ander vakgebied bent en je professionele leven wil veranderen, verbeteren, aanvullen of omkeren ben je welkom. Net zoals mensen die op een professionele manier met sport en herstel bezig zijn of mensen met een achtergrond in de medische wereld. Op talloos veel gebieden vormt Lu jong een laagdrempelige en praktisch toepasbare aanvulling waarmee je de mogelijkheden van lichaam, energie en geest kunt verdiepen.

VOOR WIE?

Wil je jezelf aanmelden of heb je een vraag?

Leuk! We horen graag van je.

Onze kijk op yoga

‘Yoga’ betekent ‘verbinden’. Yoga draait bij ons niet alleen om in bepaalde houdingen staan, maar hoort thuis binnen een rijke cultuur van tradities die duizenden jaren geleden in India is ontstaan. Met Studio Soetra lenen we met liefde uit deze cultuur. Want als je iets leent, geef je ook weer wat terug.

Wij vinden het belangrijk om uit de tradities en geschriften van de yoga te lenen, maar ook om deze kennis door te geven. Zo geven we, samen met iedereen in de Studio Soetra Sangha, in veelvoud terug aan de cultuur. Dat doen we niet alleen energetisch, maar op termijn ook door een deel van de winst en opbrengst te doneren aan o.a. liefdadigheidsprojecten van Tulku Lobsang.

STUDIO SOETRA

Studio Soetra is opgericht door ons, Michelle en Charlotte, twee yogi’s uit Amersfoort. Met Studio Soetra willen we jou, en iedereen in Amersfoort en omgeving die geïnteresseerd is in yoga, een fijne, veilige en vooral inspirerende plek bieden.

Yoga draait bij ons niet alleen om in bepaalde houdingen staan, maar hoort thuis binnen een rijke cultuur van tradities die zo’n 8.000 jaar geleden in India is ontstaan. Met Studio Soetra lenen we met liefde uit deze cultuur. En als je iets leent, geef je het ook weer terug.

OVER ONS

Appelmarkt 3
3811 CT Amersfoort

CONTACT