Over de Lu Jong Teacher Training

In deze yoga docentenopleiding verdiepen we onze kennis over alles wat binnen Lu Jong samenkomt en gaan we aan de slag met de kunst van het lesgeven. Naast de theorie behoren het beoefenen van lichaamshoudingen, meditatietechnieken, massage oefeningen en ontspanningsoefeningen ook tot de training. Na afloop mag je je registreren bij Nangten Menlang International, het spiritueel centrum van Tulku Lobsang en ben je bevoegd om Lu Jong te geven aan anderen. 

 

Verschillende theoretische en praktische lesonderdelen 

De geschiedenis van Lu Jong
De oorsprong van Lu Jong (Tibetaanse yoga) komt aan bod, Bön en Tantrayana en de levensloop van Tulku Lobsang. Kennis over Lu Jong vanuit het Tibetaans Boeddhisme. We bestuderen de Tantrayana en het subtiele lichaam. 


Basisprincipes Tibetaanse geneeskunst
Waarin de vijf elementen centraal staan en hoe ze functioneren in lichaam en geest. We bestuderen ook de context van de Tibetaanse geneeskunst in relatie tot de oefeningen.

De gehele Lu Jong serie
Bestaande uit drieëntwintig bewegingen.  

  • Vijf elementen-bewegingen  
  • Vijf bewegingen voor spier en skeletstelsel  
  • Vijf bewegingen voor de vitale organen 
  • De bewegingen voor de zes lichaamscondities, ter bevordering van gezondheid, jeugdige uitstraling en geluk. 
  • Twee extra bewegingen ter bevordering van een alerte houding en een goede nachtrust.
  • Aangevuld met vijf elementen-massage, harmoniserende ademhalingstechnieken en meditatie oefeningen. 

Richtlijnen
Om les te geven, workshops te organiseren en didactische tools om toe te passen.


14 dagen van 10.00 tot 17.00 uur
De Lu Jong Teacher Training bestaat uit 14 lesdagen die verspreid zijn over het gehele lesjaar. Per maand zullen er een of twee weekenddagen ingevuld worden met de training. De dagen duren van 10.00 tot 17.00 uur en vinden plaats in de studio op de Appelmarkt 3 in Amersfoort. Je ontvangt een uitgebreide handout en je sluit de 14 opleidingsdagen af met een online theorie-examen en een praktijkexamen bij je educator Michelle van Aarst. 


Online Masterclasses in voorjaar 2024/2025
Vast onderdeel van de training vormen de online Masterclasses van Tulku Lobsang Rinpoche. Deze masterclasses beslaan drie dagen en hierin beoefen je Lu Jong en ontvangen ontvang je lessen van Tulku Lobsang Rinpoche zelf. 
Het is mogelijk om de opleiding (deels) online te volgen.

 

Certificaat Nangten Menlang 
Als je je examens succesvol hebt afgelegd en de masterclasses hebt gevolgd ontvang je een certificaat van Nangten Menlang International. En dan ben je klaar om Lu Jong krachtig, helder en zuiver over te dragen aan je studenten! 
Door docent in Lu Jong te worden ben je ook gecertificeerd om de 'Five Elements Tibetan Practices’ te geven.  


Groepsopleiding:

 Deel 1: masterclass, inschrijving NMI  € 800,- incl. BTW 

 Deel 2: opleidingskosten Lu Jong academie € 2000,- excl. BTW

Kosten opleiding De kosten zijn totaal: € 3.220,- incl. BTW


De Lu Jong Teacher Training groepsopleiding start op 20 april 2024, de bijeenkomsten vinden plaats in weekenden.

Data: 20/21 april, 1/2/29 juni, 31 augustus, 28/29 september, 26/27 oktober, 9 november, 14 december 2024, 18 januari 2025 en 15 februari 2025.

Mocht je de opleiding in delen willen betalen of later instromen, dan is dit mogelijk. Neem contact met ons op voor dit verzoek. info@studiosoetra.nl

Heb je liever persoonlijke begeleiding en wil je de lesdagen flexibel inplannen? Er is ook een optie voor privé opleiding.

Voordelen hiervan zijn:

  • Je kunt het gehele jaar starten met de opleiding.
  • Flexibele data en tijden op jouw wens.
  • Door individuele begeleiding krijg je meer persoonlijke aandacht.
  • Gratis deelname aan de wekelijkse groepslessen tijdens de opleidingsperiode.

Hiervoor zijn de totaal kosten € 3.500,- incl. BTW


Wat heb je nodig om Lu Jong Teacher te worden? 

Je enthousiasme en je motivatie om Lu Jong te delen! Tulku Lobsang heeft het certificeringsprogramma ontwikkeld om hooggekwalificeerde teachers op te leiden en op die manier meer mensen toegang te geven tot Lu Jong. 

Ben jij docent in een andere yoga- of lichaamstechniek, meditatie, danser of therapeut en ben je geïnteresseerd in het uitbreiden van je kennis en professionele mogelijkheden? Dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan de training.   

Ook als je professional uit een ander vakgebied bent en je professionele leven wil veranderen, verbeteren, aanvullen of omkeren ben je welkom. Net zoals mensen die op een professionele manier met sport en herstel bezig zijn of mensen met een achtergrond in de medische wereld. Op talloos veel gebieden vormt Lu jong een laagdrempelige en praktisch toepasbare aanvulling waarmee je de mogelijkheden van lichaam, energie en geest kunt verdiepen.

VOOR WIE?

Wil je jezelf aanmelden of heb je een vraag?

Leuk! We horen graag van je.

Onze kijk op yoga

‘Yoga’ betekent ‘verbinden’. Yoga draait bij ons niet alleen om in bepaalde houdingen staan, maar hoort thuis binnen een rijke cultuur van tradities die duizenden jaren geleden in India is ontstaan. Met Studio Soetra lenen we met liefde uit deze cultuur. Want als je iets leent, geef je ook weer wat terug.

Wij vinden het belangrijk om uit de tradities en geschriften van de yoga te lenen, maar ook om deze kennis door te geven. Zo geven we, samen met iedereen in de Studio Soetra Sangha, in veelvoud terug aan de cultuur. Dat doen we niet alleen energetisch, maar op termijn ook door een deel van de winst en opbrengst te doneren aan o.a. liefdadigheidsprojecten van Tulku Lobsang.

STUDIO SOETRA

Studio Soetra is opgericht door ons, Michelle en Charlotte, twee yogi’s uit Amersfoort. Met Studio Soetra willen we jou, en iedereen in Amersfoort en omgeving die geïnteresseerd is in yoga, een fijne, veilige en vooral inspirerende plek bieden.

Yoga draait bij ons niet alleen om in bepaalde houdingen staan, maar hoort thuis binnen een rijke cultuur van tradities die zo’n 8.000 jaar geleden in India is ontstaan. Met Studio Soetra lenen we met liefde uit deze cultuur. En als je iets leent, geef je het ook weer terug.

OVER ONS

Appelmarkt 3
3811 CT Amersfoort

CONTACT